macarons

Hoe je het moet maken ?

  • 1.    Verwarm de oven voor op 170 º en bekleed een bakplaat met bakpapier.
    2.    Doe het amandelpoeder bij de poedersuiker in een kom en meng het 30 seconden met een spatel goed door elkaar.

    3.    Zeef het mengsel samen door een zeef in een mengkom.
    4.    Schenk het eiwit in een andere mengkom en mix op de hoogste stand 30 seconden.
    5.    Voeg, zodra het eiwit schuimig wordt, de fijne kristalsuiker geleidelijk toe en klop het mengsel nog circa 10 minuten op de hoogste stand. Het moet een compacte, witte massa worden.
    6.    Voeg een paar druppeltjes  rode voedingskleurstof toe en mix nog even goed door, tot je een egaal roze eiwitmassa hebt.
    7.    Doe het poedersuiker-amandelmengsel bij het geklopte eiwit en schep alles met een rubberen spatel voorzichtig door elkaar. (Bewerk het beslag snel, zo voorkom je dat de macarons barstjes krijgen tijdens het bakken)
    8.    Zet het plastic zakje met 1 punt naar beneden in een waterglas, drapeer het over de glasrand en schep nu het macaron beslag in het zakje zodat het halfvol is. Draai de bovenkant van het zakje dicht en knip het puntje eraf zodat er een opening van ± 1cm ontstaat.
    9.    Spuit iets afgeplatte rondjes van ± 4 cm op het bakpapier en houd er wat ruimte tussen, want de macarons lopen iets uit. (Probeer ze even groot te maken, want je gaat er straks 2 op elkaar zetten)
    10.    Bak de macarons 10 tot 12 minuten in de oven en draai de bakplaat halverwege de baktijd om. Laat de macarons op een rooster volledig afkoelen.
    11.    Keer de macarons als ze zijn afgekoeld om en maak in het midden een kuiltje door er voorzichtig in te drukken, zo past er meer vulling in!
    12.    Draai nu de helft van de macarons weer om zodat ze met de bovenkant omhoog liggen, en schep bij de andere helft op  de binnenkant een lepeltje frambozenjam. Plak nu de macarons op elkaar. Het is belangrijk dat de vulling tot de rand van de macarons komt want anders worden de macarons van binnen te droog.
    13.    Leg ze op een groot bord en zet ze 1 uur in de koelkast om hard te worden.

  • en smakelijk eten dan maar

Maak jouw eigen website met JouwWeb